Bilsyn

Bilsyn Plus Fårevejle

Bestil tid til syn

Få din bil synet hos Bilsyn Plus Fårevejle til en fornuftig pris

FAQ – Spørgsmål og svar om bilsyn

Skal jeg have nogen papirer med til bilsyn?
Det er ikke nødvendigt, at medbringe papirer til et periodisk bilsyn af en almindelig personbil eller varebil.

Du bør være opmærksom på, at hvis bilen er godkendt med supplerende attester – f.eks. flere udførelser – skal du medbringe disse attester til bilsynet.

Hvad kan jeg selv kontrollere inden mit bilsyn?

Inden du kører til bilsyn, kan du på et par minutter kontrollere og par områder, som har indflydelse på bilsynsresultatet:

  • Kontroller at alle bilens lygter lyser inkl. bremse- og nummerpladelys.
  • Kontroller at alle dæk har minimum 1,6 mm slidbane tilbage.
  • Kontroller at rude foran førersædet ikke har store stenslag eller revner.
  • Kontroller at ingen advarselslamper lyser i instrumentbrættet under kørsel.

Kører du i en bil med dieselmotor, er det en god ide, at motoren er almindelg driftvarm ifm. bilsyn. Det giver en retvisende miljøtest.

Du er velkommen til at kontakte Bilsyn Plus’ synshal ifm. spørgsmål omkring bilsyn. Du finder kontaktoplysninger på synshallens hjemmeside ovenfor.

Indkaldes bilen automatisk til syn?

Færdselsstyrelsen sender dig en indkaldelse til periodisk bilsyn otte uger inden synsfristen. Første gang din bil bliver indkaldt til bilsyn er fire år efter, at bilens første gang er indregistreret. Derefter er det hvert andet år, når der er tale om en almindelig person- eller varebil.

Du kan læse mere om, hvornår din bil skal til bilsyn på https://fstyr.dk/

Hvordan modtager jeg indkaldelse til bilsyn?

Færdselsstyrelsen sender indkaldelsen til det periodiske bilsyn digitalt – via Digital Post og e-boks.

Du kan læse mere her på https://fstyr.dk/

Skal jeg selv bestille en tid til bilsyn?
Når du har modtaget en indkaldelse til bilsyn, kan du kontakte Bilsyn Plus Fårevejle, som kan foretage bilsynet.

Vi glæder os til at se dig!

Hvad bliver tjekket ved et syn?

De to overordnede formål med bilsyn er at sikre:

  • Forhold der vedrører færdselssikkerhed, som fx kontrol af styretøj, dæk, lygter, blinklys, reflekser og bærende dele som blandt andet hjulophæng og støddæmpere
  • De miljømæssige forhold, som fx kontrol af røg, kulilte og støj.

Bilsynet har ikke til formål at vurdere bilens almindelige stand eller at fastsætte dens økonomiske værdi. Du kan læse mere om, hvad der tjekkes ved et syn på https://fstyr.dk/

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke ønsker at få synet min bil?

Hvis du ikke ønsker at få synet din bil, skal du i stedet afmelde bilen i SKATs Køretøjsregister. Det kan du gøre ved at aflevere dine nummerplader hos Bilsyn Plus Fårevejle og bede om en afmelding.

Hvad sker der, hvis jeg ikke får synet min bil rettidigt?

Hvis du ikke får din bil synet og godkendt inden for synsfristen, vil du få en bødeforlæg på 2.000 kr.(2016) for manglende syn og godkendelse. Får du stadig ikke din bil synet, godkendt eller afmeldt, vil du modtage endnu et bødeforlæg på 2.000 kr. for manglende afmelding.

Bødeforlæg, der ikke betales rettidigt, bliver sendt videre til politiet. Læs mere her https://fstyr.dk/

Hvad omhandler synsrapporten?

Et bilsyn afsluttes med, at synshallen udleverer en synsrapport med synsresultatet. Rapporten kan også findes på nettet via Færdselsstyrelsens hjemmeside lige her https://fstyr.dk/ (søg efter synsrapporter)

Synsrapporten indeholder en beskrivelse af enhver fejl eller mangler, som man skal rette. Rapporten kan ogsaa indeholde servicebemærkninger, hvis din Bilsyn Plus synsmand har opdaget noget, som ikke er en fejl nu, men som kan udvikle sig til fejl senere. Det kan fx være nedslidte, men ikke ulovligt dæk. Undersøgelsen skal ikke vurdere bilens markedsværdi.

Synsrapportens afgørelser kan være en af ​​følgende:

1. Godkendt

Synsstedet har ikke fundet fejl ved bilen.

2. Betinget godkendt

Bilen er ikke i lovlig stand. Den har én eller flere fejl, som skal rettes, men det er ikke nødvendigt at møde til kontrol efter reparation. I de fleste tilfælde får du lov til at køre bilen fra synsstedet til reparation. Men det er ulovligt at bruge bilen til almindelig kørsel, før den er repareret.

3. Kan godkendes efter omsyn

Hvis dette køretøj har fået synsresultater kan godkendes efter omsyn, skal dette køretøj til omsyn inden for 33 kalenderdage. Datoen, hvor dit køretøj blev synet, tæller som en dag. Fristen kan ikke forlænges, og det gælder også, hvis du skal til omsyn flere gange. Overskrides omsynsfristen, kan der ikke foretages et omsyn.

Inden køretøjet er omsynet og godkendt, er køretøjet ikke lovligt at benytte. Køretøjet må indtil det er bragt i forskriftmæssigt stand, kun benyttes til den kørsel, der er nødvendig i forbindelse med køretøjets reparation. Teksten vil fremgå på synsrapporten.

4. Ikke godkendt

Bilen er ikke i lovlig stand. Det har alvorlige fejl eller ekstraordinært mange fejl, som har betydning for miljøet eller færdselssikkerheden. Fejlene skal rettes, og synsvirksomheden skal kontrollere, at rettelserne er foretaget korrekt. Kontrollen kan enten ske ved et eller flere omsyn inden for en frist på en måned eller ved et helt nyt syn, hvor man starter forfra.

Vær opmærksom på, at en frist for omsynet givet af en synsvirksomhed på en synsrapport ikke forlænge fristen givet af Færdselsstyrelsen i breve om manglende syn eller manglende godkendelse.

Læs mere om synsrapporten her https://fstyr.dk/

Hvad med bilsyn ved ejerskifte (registreringssyn)?

Hvis du køber en brugt person- eller varebil som er afmeldt i Motorregisteret, skal den til registreringssyn – med mindre den er blevet synet inden for det sidste år, før den kan få nummerplader.

Når du køber en brugt bil, er det vigtigt, at du registrerer ejerskiftet. Det kan Bilsyn Plus Fårevejle hjælpe med.

Er en bil indkaldt til periodisk syn vedskifte, vil den seneste frist for syn fremgå af ejerskiftevitteringen fra Køretøjsregistret (Motorregistret). Fristen for syn forlænges ikke ved ejerskifte. Du kan ikke ejerskifte en bil, hvis synsfristen er overskredet.

Du kan altid tjekke din bils historik i Køretøjsregistret (Motorregistret) – og på færdselsstyrelsens hjemmeside under ”Find synsrapport”

Ud over det periodiske syn skal biler også synes, hvis der foretages væsentlige ændringer, fx at der er sat en større motor i bilen.

Til et registreringssyn kan du blive bedt om at fremvise registreringsattesten og andre supplerende attester. Læs mere her https://skat.dk/borger/motor

Brugte importerede biler?

Brugte biler, der er importeret til Danmark, skal synes, inden de kan blive registreret og få nummerplader.

Læs mere her https://fstyr.dk/

Hvad gør jeg mht. bilsyn af motorcykler, scootere, knallerter og veteranbiler?
Motorcykler (med mindre de bruges til udlejning eller øvelseskørsel), scootere og knallerter skal ikke til periodisk syn. I nogle tilfælde skal disse køretøjer dog synes ved skift.

Du kan registrere din bil som et veterankøretøj 30 år efter første registreringsdato. Hvis din bil er registreret til veterankørsel, skal den til syn første gang 40 år efter første registrering og derefter med otte års mellemrum.

Læs mere her https://fstyr.dk/